Selecteer een pagina

Sajoer Lodeh

Het groentegerecht in cocosmelk.

Porties

4

Klaar in:

45min

Calories:

610

Goed als:

Bijgerecht

Introductie

Over dit recept

Door: Esther de Hoog

Dit recept is een bijgerecht. Groente in cocosmelk.

Ingrediënten

  • 100 gram boontjes
  • en of savooie kool
  • 1/2 aubergine
  • 1/8 stuk tempeh
  • 2 kopjes cocosmelk
  • 2 kopjes bouillon
  • 1 stukje javasnse suiker naar smaak
  • 4 rode pepers naar smaak
  • 2 witte uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 schijfje laos ( galangan wortel)
  • 1 theelepel trassi
  • 2 daun salam blaadjes
  • 1 afgestreken eetlepel ketumbar
  • 1/2 teelepel djinten, zout naar smaak

Snijd de groente en tempeh en kook dit in een pan met de kruiden, daun salam en bouillon. Voeg de cocosmelk wanneer de groente gaar zijn. Wat extra’s om het nog lekkerder te maken zijn het toevoegen van gepelde garnalen.

Gezond

Hoe gezond kan het zijn? Groente in bouillon. Je kan minder cocosmelk toevoegen of cocosmelk en bouillon vervangen door santen. Het orginele cocoswater. Gedroogde cocos in warm water weken, en dan boven de groente het vocht uitknijpen.

  • Proteïnen 35% 35%
  • Koolhydraten 0% 0%
  • Caloriën 0% 0%

Stap voor Satp Instructie

Stap 1

Verzamel voor het koken eerst de ingrediënten. Was de groente en snijd ze in stukjes.

Stap 2

Kook de groenten  met de kruiden, daun salam en bouillon.

Stap 3

Wanneer de groente beetgaar zijn vog je de cocosmelk toe.

Stap 4

Wanneer je het extra lekker wil maken, voeg je er nog gepelde grote garnalen toe.

Meer Recepten

Sajoer nanka

Sajoer Garnalen

Sajoer witte kool