Selecteer een pagina

Kue Putu Ayu

Cake met pandansmaak

Indonesische gestoomde cake met kokos.

 

Servings

15

Ready In:

2hrs 45min

Calories:

610

Good For:

Lunch

Introductie

Over dit recept

 

 

Deze Kue Putu Ayu is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. De combinatie van de zachte pandansmaak en de romige kokos maakt deze Indonesische cake tot een waar genot. Het stomen van de cake zorgt ervoor dat hij heerlijk luchtig en vochtig blijft, wat bijdraagt aan de unieke textuur. Perfect voor bij de koffie of als een zoete traktatie tijdens een bijeenkomst. Laat je inspireren door de rijke Indonesische keuken en probeer deze bijzondere cake zelf te maken. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Groene cakjes

Ingredients

Gebruik de volgende ingrediënten:

  • 4 eieren,
    75 gram suiker,
    160 milliliter kokosmelk,
    1 theelepel pandanpasta,
    50 gram oude,
    geraspte kokos en
    een halve theelepel fijn zout.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar.

Groene cakjes

Stap voor stap instructie

Stap 1

Klop de eieren, suiker en zout met een elektrische mixer tot een luchtig en stevig mengsel. Stop met mixen en voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je constant blijft roeren met een plastic spatel. Voeg de pandanpasta en kokosmelk toe en meng alles goed door.

Stap 2
Verwarm de ingevette vormpjes die gevuld zijn met kokos. Giet het beslag tot bijna aan de rand en herhaal deze stap totdat al het deeg op is.

Stap 3
Stoom het beslag op hoge temperatuur gedurende ongeveer 20 minuten of totdat de cake gaar is. Haal de cake uit de stoomoven en laat deze afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.

Stap 4

Serveer.
Selamat makan.

Personen die het lekker vonden.

“Ik dacht het is natuurlijk mierzoet. Maar dat viel mee.”

“Pandansmaak overheerst maar in combinatie met cocos en een beetje zout, heerlijk bij de koffie of thee.”

Meer Recepten

Klepon

Klepon

Dragon balls

Sesamballetjes

Kue Mangkok