Kue Putu Ayu
Cake met pandansmaak
Indonesische gestoomde cake met kokos.
Servings
15
Ready In:
2hrs 45min
Calories:
610
Good For:
Lunch
Introductie
Over dit recept
Deze Kue Putu Ayu is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook voor het oog. De combinatie van de zachte pandansmaak en de romige kokos maakt deze Indonesische cake tot een waar genot. Het stomen van de cake zorgt ervoor dat hij heerlijk luchtig en vochtig blijft, wat bijdraagt aan de unieke textuur. Perfect voor bij de koffie of als een zoete traktatie tijdens een bijeenkomst. Laat je inspireren door de rijke Indonesische keuken en probeer deze bijzondere cake zelf te maken. Het is een ervaring die je niet wilt missen!

Ingredients
Gebruik de volgende ingrediënten:
- 4 eieren,
75 gram suiker,
160 milliliter kokosmelk,
1 theelepel pandanpasta,
50 gram oude,
geraspte kokos en
een halve theelepel fijn zout.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar.


Stap voor stap instructie
Stap 1
Klop de eieren, suiker en zout met een elektrische mixer tot een luchtig en stevig mengsel. Stop met mixen en voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je constant blijft roeren met een plastic spatel. Voeg de pandanpasta en kokosmelk toe en meng alles goed door.
Stap 2
Verwarm de ingevette vormpjes die gevuld zijn met kokos. Giet het beslag tot bijna aan de rand en herhaal deze stap totdat al het deeg op is.
Stap 3
Stoom het beslag op hoge temperatuur gedurende ongeveer 20 minuten of totdat de cake gaar is. Haal de cake uit de stoomoven en laat deze afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
Stap 4
Serveer.
Selamat makan.
Personen die het lekker vonden.
“Ik dacht het is natuurlijk mierzoet. Maar dat viel mee.”
“Pandansmaak overheerst maar in combinatie met cocos en een beetje zout, heerlijk bij de koffie of thee.”
Meer Recepten

Klepon

Sesamballetjes
