Selecteer een pagina

Sateh babi of ayam

In onze familie is de meest bekende en populaire variatie voor sateh,  die met varkensvlees en extra knapperige spekjes .

Porties

3

Klaar in:

In de hete lucht oven 30 min.
Buiten op een grill met kolen: ong.  2 uur

Caloriën:

per 100 gram: 1607 kCal

Geschikt als:

Hoofdmaaltijd

Introductie

Over het recept

 

Oorspronkelijk werd meestal kip of rundvlees gebruikt. Omdat veel Indonesiërs islamitisch zijn vind je daar niet gauw varkensvlees, maar daarentegen wel lams- en geitenvlees aan een stokje. Het vlees wordt gemarineerd en vervolgens gegrild boven een houtskoolvuur.

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees of kippenvlees
  • marinade: 
    1 theelepel peper
    1 theelepel zout
    1 theelepel ketoembar
    1 theelepel knoflookpoeder
    2 eetlepels  ketjap
    (optioneel 2 eetlepels gebakken uitjes)

Wat sateh lekker maakt is natuurlijk de gekruide ketjap met klein gesneden uitjes en de pindasaus en zelfgemaakte sambal.

Stap voor stap 

Stap 1

Was het vlees, dep het droog met keukenpapier. Snij het vlees in kleine stukjes zodat je ze aan een stokje kan rijgen.

Stap 2

Maak een marinade van peper, zout, ketoembar en knoflookpoeder en ketjap. Wrijf het vlees in de marinade en voeg meer van de ingrediënten toe naar smaak.

Stap 3

Rijg het vlees aan de stokjes.

Stap 4

Het grillen kan buiten, maar ook wel in de oven.

Step 5

Maak er nog pindasaus en ketjap met uitjes, peterselie bij. Wat je lekker vindt. En vergeet de sambal niet.

Meer recepten

Ketjap met uitjes