Selecteer een pagina

Gado Gado

Een koude indische groenten salade gecombineerd met pindasaus.

Porties

10

Klaar In:

45 minuten

Caloriën:

610 per 100 gram

Geschikt als:

Lunch, hoofdmaaltijd

Introductie

Over dit recept

 

Omdat in Indonesië er een warme temperatuur heerst wordt dit gerecht vaak koud gegeten. Kort gekookt in ruim water en daarna geblust met koud kraanwater. De pindasaus is er een die goed samen gaat met de groenten. Meestal wordt over de saus nog ketjap geschonken met daarboven op de drooggebakken uitjes.

Ingrediënten

  • 1  andijvie
  • 1 komkommer
  • 150 gram taugé
  • 1/2  savooiekool
  • 1/2  krop sla
  • 400 gram boontjes
  • Pindasaus

Naar smaak en behoefte is het ook lekker met een gekookt eitje, bamboo shoots en of sateh.

Voor de vegetariërs is dit gerecht goed te combineren met gefrituurde tahoe/ tofu en of tempeh.

Stap voor stap

Stap 1

Was de groenten en snij naar gelieve in stukken.

Stap 2

Zet een pan met ruim water op het vuur en wacht tot dit kookt. Nu zet je het vuur laag en doe per groentesoort de groente in de pan. Houd een zeef gereed.

Stap 3

Haal met een schuimspaan de groenten uit het water en gebruik hetzelfde kookwater voor de volgende groente. Een goede volgorde zou kunnen zijn: Boontjes, andijvie, kool, taugéh.
Kommer en sla snijd je dan alvast en plaatst die in een mooie ruime schaal.

Stap 4

Lek de groenten goed uit en plaats in een schaal.

Meer recepten

Sajoer lodeh

Tahu en tempeh