Selecteer een pagina

Atjar Tjampoer

Zoetzuur groente gerecht

Porties

10

Klaar in:

1 uur

Calorien:

261 kcal per 100gram

Geschikt als:

Bijgerecht

Introductie

Over dit recept

Groente bijgerecht. Atjar ook wel acar is in vele variaties te maken. Kies voor groente die knapperig blijven na het sauteren. Verfrissend bij vooral hete gerechten, zoals bijvoorbeeld hete vis of kip.

Atjar Kuning

Ingrediënten

 

  • 2 schijfjes gesneden gember
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1  dessertlepel afgestreken kunjit
  • 2 fijn gemaakte kemerienootjes
  • 2  grote lomboks
  • glas azijn, 2 salamblaadjes
  • 3 dessertlepels suiker of gulah jawa naar smaak
  • zout
  • olie

    Kruiden
  • 2 Sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm schijfje kurkuma
  • 1 theelepel tamarinde pasta of azijn

Atjar Tjampoer

Verfrissende zoet zuur groente bijgerecht.
Veel gezien bij de rijsttafel. Deze versie is niet als die bij de Chinees of in een potje.
Vrij grove stukken komkommer, wortel en bloemkool.

 

Stap voor stap

 Stap 1

De uien, knoflook,lomboks, gember, kemeries en kunjit worden in 3 dessertlepels olie op een klein vuurtje even gefruit.

Stap 2

Voeg azijn toe en roer alles goed door. Voeg het zout, de suiker en de salambladeren bij

Stap 3

Voeg nu de groente in de boemboe en blus het geheel met het water. Voeg nu suiker, tamarinde pasta toe.

Stap 4

2 minuten koken en dan uit de pan halen en in een schaal af laten koelen. Daarna wanneer afgekoeld kan je er glazen potten mee vullen of in bakjes in de koelkast zetten.

Meer recepten

Perkedel

Sajoer kool