Selecteer een pagina

Tjumi tjumi

Inktvis gerecht van kleine inktvisjes

Porties

8

Klaar in:

30- 45 minuten

Calorien:

610

Geschikt als:

Hoofdmaaltijd, lunch

Introductie

Over dit recept

 

Zeer intense smaak van inktvis in zwarte bonen saus. Voor de kenners. 

Ingredients

  • 1 kilo inktvisjes
  • sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 stengel  sereh, citroengras
  • 1 schijfje galangan of theelepel  loaspoeder
  • 1 grote of 2 kleine daun salam/ laurierblad
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • 1,5 kopje  water
  • 1 eetlepel   zwarte bonenpasta

Zet alles klaar, kruiden, inktvis gewassen.
Begin met de sjalotjes en knoflook snijden en dan in twee eetlepels olie aanfruiten. Pak dan de inktvisjes, met keukenpapier droog gedept, ander gaat de boel enorm spatten. Houd het vuur laag bij deze handeling. Voeg water en bonenpasta toe. Kook dan nog 5 tot 10 minuutjes tot droog of met saus naar wens. De een vindt de saus lekker, de ander houd er niet van. Het kan allebei. 

Stap voor Stap 

Stap 1

Snijd de uien, knoflook en bak in twee eetlepels olie de kruiden.

Stap 2

Bak de inktvisjes bij de kruiden.

Stap 3

Voeg water en de bonen pasta zoals hierboven.

Step 4

Hmm, ruik je het al? Verder op laag vuur 5 minuutjes sudderen. Wil je het droog? Dan langer. Blijf er vooral bij.

Meer Recepten