Selecteer een pagina

Risolles

Indische risolles. Pannenkoekje gevuld met een gehakt ragout.

Servings

4

Ready In:

2hrs 45min

Calories:

610

Good For:

Lunch

 

Over dit recept

 

Wie pannenkoekjes kan bakken kan dit ook maken. Zoek wel eerst naar een klein koekenpannetje, anders worden de risolles te groot. Hoed paneermeel en een frituurpan met een fles sla- of zonnebloemolie gereed.

Ingredienten

  • 1 pak bloem
  • 800 cl warm water
  • zout
  • 1 pakje vanille suiker
  • 1 liter sla- of zonnebloemolie
  • 1 pak paneermeel
  • 3 eieren
  • 400 gram gehakt
  • 3 wortels, 1 uitje en 2 teentjes knoflook of 1 pakje verse soepgroenten
  • ansjovis saus of bouillonblokje voor soep
  • peper en zout

Volgorde van koken: eerst de inhoud van de risolles bakken. opzij zetten om af te laten koelen. Dan pannenkoeken bakken. Vullen van de pannenkoeken. In geklopt ei nat maken. In ander schaaltje in de paneermeel ronddompelen. Fituurpan met olie verhitten en dan rustig op matige temperatuur goudgeel bakken. Met een ijzeren spatel met gaatjes de risolles eerst boven de olie uitlekken en dan voorzichtig  op opmaakschaal plaatsen.

Stap voor stap

Stap 1

Je kunt beginnen met het fruiten van een uitje en een knoflook en de raspte wortels.

Stap 2

Voeg het gehakt nadat de groenten zijn gefruit in olie.

Stap 3

Bak de pannenkoeken. Koel ze af en begin dan met het rollen van de vulling in de pannenkoekjes zoals hier is te zien.

Stap 4

Rol de risolles zoals te zien is op de foto’s.

Stap 5

Met een schaal met de geklopte eieren en de schaal met het paneermeel, maak je eerst de risolles nat in het ei met de linkerhand en met de rechterhand dompel je de natte risolles in het paneermeel en leg deze vervolgens op een grote schaal.

Stap 6

Bak ze vervolgens rustig in een pan met 1 liter olie op een matig vuur. Ze branden erg snel aan dus blijf erbij!

 

Meer recepten