Selecteer een pagina

Indische pasteitjes

Heerlijke indische pasteitjes, zoals oma die maakte. Krokant van buiten met een vleugje kokos in het deeg.

Aantal

15

Bereidingstijd:

2 uur

Calorieen:

per stuk 500 cKal

Geschikt als:

Lunch, snack

Introductie

Indische pasteitjes

 

Wanneer voel je je indisch? “Wanneer ik in een pasteitje hap” Haha. Dit is zeker comfortfood. De vulling kan bestaan uit gehakt of kip met een mix van prei, worteltjes, erwtjes en mihoen en een ei.

Indische pasteitjes

Ingredienten

Deeg

  • 500 gram tarwemeel
  • 100 gram zachte  boter
  • 300 ml cocosmelk
  • 1/2 theelepel zout

Vulling

  • 1 pakje fijne soepgroenten zonder paprika
  • 300 gram  kippenvlees of gehakt
  • 1 half pakje glasnoedels
  • 100 gram diepvries erwtjes
  • 7 gekookte eieren
  • een beetje vissaus of trasi naar smaak
  • peper en zout

Bakolie, zonnebloem olie of slaolie om in te frituren,

Typische comfortfood van Indo’s. Eet je alle pasteitjes in een keer op, dan kan je in elk pasteitje een half gekookt eitje stoppen. Voor een lekkere voorraad vulling in de diepvries laat je de eieren achterwege.

glasnoedels op vulling
Indische Pasteitjes

Stap voor stap instructies

Stap 1

Bereid het deeg voor in een ruime schaal. Voeg het meel en de boter in blokjes toe en de cocosmelk. Kneed dit samen to een bal en pak hiervoor een plasic zakje of vershoudfolie en zet het in de koelkast.

Stap 2

Bereid de vulling. Een scheutje olie in de pan en voeg het gehakt of kipstukjes met de groeten en de glasnoedels met een scheutje vissaus of trasi. Op smaak maken met peper en zout.

Vulling van pasteitje met gehakt
kipvulling
Stap 3

Haal de vulling uit de pan en laat het afkoelen in een grote schaal. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en maak er zoals op de afbeelding een lange worst vorm. Snijd 2 cm grote plakjes en leg die plakjes op een bord met meel op te voorkomen dat alles aan elkaar plakt.

Deeg voor pastei
Stap 4

Pak een plakje deeg en maak het plat met een deegroller. Een ruime eetlepel gehakt of kip vulling is genoeg voor 1 pasteitje. Klap het deeg dubbel en knijp de rand dicht door tussen twee vingers het deeg te pakken en om te knijpen voor het mooiste resultaat. Er zijn anders ook wel vulmallen te koop waarin je het deeg legt, de vorm afknijpt, vervolgens de vulling plaatst en wederom weer dicht knijpt. Pasteitjes maken is typisch iets voor een workshop.
Dus.. meldt je aan voor een workshop hapjes maken!

randje
Stap 5

Verwarm een ruime stevige pan met een laag olie en frituur de pasteitjes op laag vuur en blijf erbij. Het gaat zeer snel en je moet de pasteitjes een paar keer keren.

Meer recepten

Risolles

Risolles

Kwee Lapis

Lemper

Lemper