Selecteer een pagina

Kwee Mangkok

Zoete cocos snack met pandan smaak.

Aantallen

12

Kooktijd:

2 uur

Calorieën:

Per 50 gram of per stuk: 91 kcal

Geschikt als:

Snack

 

Over dit recept

 

Kwee mangkok of kueh mangkok gaja baru is een lekkere zoete snack. Heerlijk als toetje of als snack bij de koffie na de maaltijd. De kokossmaken vervoeren je naar vroeger. En als je dit nog nooit eerder hebt geproefd, weet je niet wat je proeft. Lekker luchtige zoete cakejes. De ultieme cupcakes.

Kwee Mangkok

Ingredients

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 dessertlepels rijstemeel
  • 1 ons tapee ( kan ook weglaten)
  • 3/4 kop water
  • 100 gram suiker
  • 100 gram gula jawa ( geschraapt)
  • 1 1/4 kop lauw water
  • zout
  • 100 gram droge kokos

Door aan het beslag kleurstoffen toe te voegen maak je de verschillende kleuren koek. Deze zijn in een Toko verkrijgbaar.

Stap voor stap

Stap 1

Mix het meel en rijstemeel en de fijngemaakte tape met elkaar. 

Stap 2

Voeg suiker en gula djawa toe en kneed het mengesel met 3/4 kop water. Kneed goed tot al het suiker is opgelost doe er nog 1 1/4 lauw water bij . Voeg de kleurstof bij het water. Zet vervolgens de schaal afgedekt opzij.

Stap 3

Na een uur worden de cupjes zoals op de foto te zien gevuld en in 30 minuten gestoomd.

Stap 4

30 minuten stomen.

Stap 5

Intussen meng je de kokos met 1/2 kopje water en zout en stoom je dit ook 5 minuutjes, in een andere pan. De kwee mangkok wordt met kokos gegeten.

Meer recepten