Selecteer een pagina

Nasi Goreng/ Fried rice

Gebakken rijst met groente en vlees

Porties

4

Klaar in:

1 uur

Caloriën:

 300 kCal

Geschikt als:

Lunch, hoofdmaaltijd

Introductie

Over dit recept

 

Nasi goreng is gebakken rijst vanuit het maleis in het nederlands vertaald. In Indonesië eet je als toerist in een hotel nasi goreng evenal bami goreng als ontbijt.

Het komt van overgebleven restjes van de vorige dag zoals witte rijst en vlees. Dit kan kip, varkensvlees of rundvlees zijn. Dit snijden we in kleine stukjes om in de nasi te verwerken.

 

Ingrediënten

  • 500 gram witte of zilvervlies rijst
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 zakje fijngesneden soepgroenten
  • 1 eetlepel vissaus of 2 bouillonblokjes
  • 1 witte ui of twee sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dessertlepels ketjap manis en zoute ketjap naar smaak
  • 2 dessertlepels sambal oelek
  • 4 dessertlepels olie

 

We nemen de witte rijst, prei, peterselie, wortel wat je meestal in de supermarkt kan vinden in een zakje verse soepgroenten. Dan snijd je vlees zoals kip of varkensvlees in reepjes. Voor wat snelheid, kan je ook spekreepjes of hamreepjes gebruiken. Fruit de ui met een eetlepel olie met fijngehakje knofloof. Doe er snel het vlees erbij. Dan de fijngesneden groente. Erwtjes en een losgeklopt ei maken het extra lekker. Als trassi gebruik ik vissaus, misschien nog peper en dat is alles.

Stap voor stap

Stap 1

Was de witte rijst goed met flink veel water tot het water er helder uitziet.

Stap 2

Verhit 2 eetlepels olie in een pan en roerbak ui en knoflook tot glazig, ongeveer 2-3 minuten.

Stap 3

Voeg vlees of rauwe spekreepjes toe en fruit tot ze gaar zijn. Dan voeg de groente toe.
Soepgroente, verse prei, witte kool en of paksoi.

Stap 4

Voeg de stukjes kip toe en kook tot de kip niet meer roze is.

Stap 5

Voeg water en kokosmelk toe en breng aan de kook.

Stap 6

Zet het vuur lager en laat sudderen tot de vloeistof is ingedikt, ongeveer 20 minuten. Voeg indien nodig zout en / of suiker toe.
Schep over in een serveerschaal en garneer met gebakken sjalotten.

Meer recepten