Sateh babi of ayam
In onze familie is de meest bekende en populaire variatie voor sateh, die met varkensvlees en extra knapperige spekjes .
Porties
3
Klaar in:
In de hete lucht oven 30 min.
Buiten op een grill met kolen: ong. 2 uur
Caloriën:
per 100 gram: 1607 kCal
Geschikt als:
Hoofdmaaltijd
Introductie
Over het recept
Oorspronkelijk werd meestal kip of rundvlees gebruikt. Omdat veel Indonesiërs islamitisch zijn vind je daar niet gauw varkensvlees, maar daarentegen wel lams- en geitenvlees aan een stokje. Het vlees wordt gemarineerd en vervolgens gegrild boven een houtskoolvuur.

Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees of kippenvlees
- marinade:
1 theelepel peper
1 theelepel zout
1 theelepel ketoembar
1 theelepel knoflookpoeder2 eetlepels ketjap
(optioneel 2 eetlepels gebakken uitjes)
Wat sateh lekker maakt is natuurlijk de gekruide ketjap met klein gesneden uitjes en de pindasaus en zelfgemaakte sambal.


Stap voor stap
Stap 1
Was het vlees, dep het droog met keukenpapier. Snij het vlees in kleine stukjes zodat je ze aan een stokje kan rijgen.
Stap 2
Maak een marinade van peper, zout, ketoembar en knoflookpoeder en ketjap. Wrijf het vlees in de marinade en voeg meer van de ingrediënten toe naar smaak.
Stap 3
Rijg het vlees aan de stokjes.
Stap 4
Het grillen kan buiten, maar ook wel in de oven.
Step 5
Maak er nog pindasaus en ketjap met uitjes, peterselie bij. Wat je lekker vindt. En vergeet de sambal niet.